Pengalaman baru

18 May

Apa khabar
Assalamualaikum
Hi
 Annyeonghaseyo
Ahlan Wasahlan
Konnichiwa
Bonjour
Ni Hao

Dah dekat dua minggu i tak update blog ni.Sorry sesangat yer blog.Somethin happen.That's why tak sempat nak update.Yeayyy dah tak lama lagi semester baru akan bermula.Tak sabar pulak rasanya nak belajar dekat semester baru.Insyaallah i will try to fix somethin untuk jadi lebih baik dari semester yang lepas-lepas tu.Ehemmm nampaknya cuti semester kali ni diisi dengan benda-benda yang berfaedah.Uolls nak tahu kee ? I buat part time sebagai seorang guru sementara and pembantu library di sekolah dekat area Sungai Petani.Ya Allah.. Sangat seronok bila dapat belajar banyak benda even diorang tuu budak sekolah rendah.I hope i boleh la jadi seorang guru yang baik.



Okay uolls..harini 18May2015 sekolah Tunku Ismail buat Sambutan Hari Guru peringkat daerah harini.Omaigot... tetiba pulak i bangun lewat.mandi pun cepat-cept *tak la dikategorikan sebagai mandi kerbau ye.Dah la nak pergi sekolah tu dalam 15minute dengan mmandu.Tau-tau jelahh bandar mesti sibuk kan pepagi ni.Memang sangat sibuk tambah pulak ada orang yang taktau undang-undang jalanraya.Sumpah sakit hati.Menyumpah seranah.Dah la pagi tu ada program membaca selama 10minit.I nak kena cepat-cepat pergi buka library untuk librarian ambik buku turunkan ke tapak assamble.Bila sampai sekolah,guru besar call katanya harini takda program tu sebab nak teruskan dengan sambutan hari guru.Yeayy menari-nari hatiku.Tapi i ni baru je mengajar kat situ.Sumpah segan nak turun enn.kalau korang pun mesti segan nak join.So,jadilah kera sumbang jap dalam library tuu.Tetiba ada la beberapa orang student dari kelas 5Cerdas datang kat i wish selamat hari guru and paling i tak deserve tuu i dapat hadiah dari student-student i.Ya allah terharu sangat.Ta dapat diungkap dengn kata-kata nokk.dah la umur baru 19tahun tapi alhamdulillah diberi peluang untuk mencari pengalaman baru.Kita tak boleh mencipta pengalaman melainkan kita sendiri yang berhadapan dengan pengalaman tersebut :) Nampaknya guru-guru memang dihormati kan.Tarima kasih kepada student saya.Belajar elok-elok tau.Okay sampai sini je entry yang i nak share.Assalamualaikum semua..







  • Share:

You Might Also Like

3 Comment