girl and make-up

05 November


Assalamualaikum..Dalam entry kali ni aku nak share sikit pasal perempuan dan make-up...Bila sebut je make-up,benda pertama yg terlintas di fikiran korang mesti yang diluar jangkaan right ? Ataupun korang terfikirkan berapa lapisan bedak yang ditepek kat muka si perempuan yang suka mekap,tak pun terfikir benda alah yang colourful macam pelangi. Haha

Ada juga yang tanya " mana kau dapat masa bebanyak ni untuk mekap pe semua sebelum datang kuliah ?", "Kau tak rimas ke ?", "Bazir je semua tu" dan sebagainya lah. Memandangkan aku ni student senibina ada yang beranggapan macam tu. Heyy,listen.. Tak semestinya ambil course yang hardcore cenggitu kena muka pun hardcore naked face juga. Kita perempuan. Kena laa cara muka juga. Tak suruh pun bersiap macam badut kat sarkas. Just be simple. Bedak,mascara,lip colour tu pun dah cukup.

Ada yang berkata " Lelaki mana suka perempuan yang make up tebal-tebal ni" Hmm sikit pun tak terasa,aku tak rasa yang aku make up tebal. And boyfriend pun kasi je make up. Siap hadiahkan lagi. Sebenarnya macam mana hasil make-up seseorang tu bergantung pada niat dia juga....samada dia make-up sebab mahu nampak lebih berseri atau make-up sebab mahu tiru rupa artis atau untuk special occasion and event haaa.....ni la punca yang sangat mempengaruhi hasil make-up seseorang tu. Tapi aku ni sebenarnya make up untuk keyakinan diri sendiri. Masa part one tuu orang semua cakap-cakap yang aku ni selekeh,tak cara muka la macam-macam..Now bila dah make up sikit,nak bising-bising pula.. Make up buat aku lebih yakin meskipun itu hanya memakai bedak, lipstick dan mascara saja.

Tapi AWAS juga buat guys yang gegirlnya suka make up memahal.Haha make up ni takde la membazir. Bergantung pada niat lah. And kepada korang yang hobinya make up tu.. Beware juga pada cosmetic tau. Mana la tahu kan ada yang nak untung lebih. So,jual barang tak ori. Rosak muka. Okay lah.. nampaknya sampai disini saje entry kali ni. Papai 



  • Share:

You Might Also Like

9 Comment