ego

loneliness?

10 October

Kesunyian tu just a creation by human being secara sengaja. Bila tidak pedulikan mereka yang memandang, tidak kisah kepada yang mendengarnya. Tak pernah nak ambil peduli kat orang yang merangkul kau. Yang peduli dengan kau.

Kesunyian?
Loneliness ?

Kau ada Tuhan, kata sunyi.
Kau ada family, kata sunyi
Kau ada kawan, pun kata sunyi.

So, loneliness were just projeksi ego kau yang menuntut untuk orang lain memahami tanpa kau balas kebaikan and perhatian dorang ? Kau terlalu demand. Manusia ni. Turunkan kepala yang mendongak. Just see manusia-manusia yang bersedia memegang tangan kau bila perasaan takut datang. Mahu orang faham kau, tapi kau tak pernah nak ambil initiatif untuk faham orang ?

Jadi dimana letaknya LONELINESS tu sebenarnya ? Kau ada banyak benda lain yang lagi lagi lagi penting untuk kau buat kan. So that, banyak betul masa kau sampai kau sempat nak melayan kesunyian kau tu. Yes kau terlalu banyak masa untuk diri sendiri. Masa orang lain kau nak letak mana?

  • Share:

You Might Also Like

3 Comment