malam

11 October


Malam akan terasa sunyi kalau kau kena tinggal dalam keadaan tanda soal.

Betul ke ?
Salah ke ?

Siapa entah yang suka hidup dalam tanda soal ? A question without an answer. Tapi masalahnya soalan ni kau sendir tak perlu gali dalam-dalam pun. Kau kena biar je. Cool down sampai semua reda.Setelah kau boleh tarik nafas tinggi-tinggi macam teh tarik Al Bayan (student UiTM Perak je tau), then kau hembus. Hahaha aku nak ajar kau cara bernafas . 

Macam mana lagi nak hadap semua ni ? Kadang rasa penat. Yes I feel you.Sebabnya kau langsung tak tahu jawapan. But then again, kau terlalu lenient. Kau tak biar benda mengupas. Kau kena sabar bro. Nanti ada la hasil. Time will tell. At least kalau benda tu kau tak suka pun, masih lagi kau rasa ok. Sebab jawapan akan ada di penghujung soalan.

So, semua benda dah ditetapkan. So, steadylah brader. Kalau malam memang betul untuk kesakitan, takkan la panas terik tu untuk kegembiraan ? Ceh, kena buat levelling masa subjek Site Surveying masa part 1 and Part 2 pun kau merungut juga. Hahaha Pernah ke kau buat sport atau duduk bawah matahari untuk kau senyum ? LoL

Sakit tahu tak. Burn kulit. Hahaha, cer jadi macam aku. Aku suka malam. Nyctophilia. Nak buat ayat sastera sikit. Keindahan waktu malam yang kau takkan dapat pada waktu siang. Pastu kau tak rasa ke malam tu seronok. Boleh tidur. Hilang kejap masalah. Hahahaha enjoy every moment semntara kau masih ada peluang untuk tu. #deep

Dah, aku bagi jawapan dah.


A good laugh and a long sleep are the best cures in the doctor's book.

🌝 🌙  🌟

  • Share:

You Might Also Like

2 Comment