poser depress

10 October

Kekadang kita ni poser juga, melalut kalut, drown in sadness, hoping that someone may give a crap about our well being. Well, they are. It is just that it is not enough. At least not for us.

Jadi kita pun tarik muka, tarik selimut, SEDIH, RUIN, pastu duduk kat bucu bilik. Tak pun duduk menyorok bawah katil. Haha. Then someone hulur tangan (macam drama melayu tv3 pukul 7).

"Oh,aku terlalu berdosa untuk menerima pertolongan/simpati kau".

Oi! Just shut up the heck up. Take the hand and walk away to a better place to be a better person. Kalau takde tempat nak kau tuju pun tak payah la cari bucu bilik, tempat kau nak menangis.

We are better than that atau mungkin certain people suka drown dalam their own sadness. Carut, maki dan jerit macam orang gila macam dunia ni tak adil. Bangang! What the heck ? Dunia memang takkan adil.

Kau pi ke dunia buat apa ? Bukan dia boleh buat pape pun dekat kau. Dunia pun ada tuan empunya. So tak perlu nak minta tagih simpati keadilan dari dunia. Instead of moping around, why don't you just sniff the air. Breath. Cuba untuk bersyukur sikit. Sedut sampai kau rasa tak lalu nak sedut pun takpe.

Wake up man. Kau nak orang tengok kau bersedih berapa lama ? Sedikit ? Perah sampai habis lah. Cukup! Then,chin up. Do something fun dan appreciate little things yang kau lupa nak celebrate dulu. Or you being a masochist ? Yang suka have fun bila ambil simpati orang dengan cara kau sakitkan diri sendiri. Play the victim. Kalau aku dah lama aku bagi penampar! Where the perpertrator and so the victim just yourself!

In the end man,kita masih ada benda yang perlu buat dalam dunia ni. Don't cry over split milk. Bahagiakan orang yang masih sayangkan kita. yang peduli kita. Before semuanya melipat lingkup and death await you. That's bad. mohon kau sedar. Stop being masochist.

  • Share:

You Might Also Like

5 Comment